40 ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

8.78 min. | 4.9322033 user rating | 10988 views

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.40 ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ * 40 PHRASES OF DEMOCRITUS. H ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΕΣ ΑΠΟ 40 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ - ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΑ 2011 Πηγή Κειμένων: Πυρίσπορος - Ζώσα Φιλοσοφία http://pyrisporos.blogspot.com/ Μουσική: Terry Oldfield Βιντεο-δημιουργία: Ηλιοδρόμιον

 1. @Pilaeus ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΤΙΜΗ, ΦΙΛΕ ΠΗΛΕΑ. ΕΡΡΩΣΟ!
 2. Ὡραῖα σκέψη, χρήσιμο video, ἐνδιαφέρουσα μουσικὴ ἐπιλογή!
 3. @Phaedrusgr Έτσι όπως τα διατυπώνεις είναι τα πράγματα, φίλε Φαίδρε. Ο Δημόκριτος απεκλήθη "πένταθλος Φιλόσοφος", καθώς διακρίθηκε σε όλους τους τομείς της γνώσεως και όχι μόνο στην "Ατομική θεωρία" για την οποία είναι κυρίως γνωστός. Η Ηθική του θεώρηση είναι εξίσιυ σημαντική και σπουδαία, αλλά -δυστυχώς- άγνωστη στους πολλούς. Καλή Χρονιά!
 4. Οι ρήσεις του Δημόκριτου είναι Φιλοσοφία ζωής και κληρονομιά για εμας τους Ελληνες. Είναι παντοτινά επίκαιρες και ιδιαίτερα στη σημερινή σκοτεινή εποχή που αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε. Πολλή ωραία βιντεοπαρουσίαση με θαυμάσια μουσική υπόκριση.
 5. Υπέροχο βίντεο Πηλέα!
 6. @theTempestAhead1110 Ευχαριστώ. Για την απόδοση στα αγγλικά θα χρειαζόταν ένα δεύτερο βίντεο, καθώς οι φράσεις είναι μεγάλες. Αν κάποιος φίλος έχει τον χρόνο και την διάθεση, ας το κάνει...
 7. ***
 8. Λυγκέα, εξαιρετική δουλειά. Σε συγχαίρω θερμά, γιατί έδειξες το ήθος ενός φιλοσόφου, του οποίου η αρετή σκόπιμα κρύβεται από φίλους του άκρατου υλισμού. Ο πένταθλος, όπως ονομάζεται στην "Επινομίδα" υπήρξε τρομερή προσωπικότητα, άκρως παρεξηγήσιμη σε κάποια σημεία απ'αυτούς που αγνοούν κι απ'αυτούς που λασπώνουν. Αποτελούν οι ρήσεις του ανεκτίμητα διαμάντια και μαζί με τα πυθαγόρεια σύμβολα και τις δελφικές παραινέσεις έχει ο καθείς ένα βασικό εγχειρίδιο ζωής.
 9. Υπέροχο,πολλά συγχαρητήρια!
 10. υπεροχο!
 11. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΥΓΚΕΑ
 12. All your videos are simply amazing! I wish could speak Greek to understand those phrases of Demokritos. I want to express my profound admiration for what you're doing, thank you very much and Kala Christougenna!
 13. Συγχαρητήρια, ήταν κάτι που έλειπε και το έδεσες υπέροχα με αυτή την μουσική! Θα ήταν ακόμη καλλίτερο εάν έδινες και μία απόδοση στα αγγλικά ή υποτιτλισμό γιατί βλέπω ότι οι αλλόγλωσσοι φίλοι μας ενδιαφέρονται.
 14. Πολυ όμορφο, σε ευχαριστώ.
 15. Άψογο ... Ευχαριστούμε !!!!!
 16. Οι ανθρώπινες αξίες τείνουν να εκλείψουν εντελώς. Η ηθική βρίσκεται στην μνήμη μας, λίγοι όμως στην εποχή μας θυμούνται..... και με δυσαρεστεί αυτό αλλά κυρίως η τάση που έχουμε να δικαιολογούμε τους ανθρώπους που την έχουν ξεχάσει.... Να ευδαιμονείς αγαπητέ μου Λυγκέα, Καλή Χρονιά από τα βάθη της ψυχής μου!!!
 17. @Taerkasten, thank you my friend!
 18. @ifigeneiaathens Όντως, το Ήθος και η Ηθική είναι άγνωστες έννοιες στους περισσότερους σήμερα... κατακλυσμένοι καθώς είναι από την θολερή υγρότητα ενός ανεξέλεγκτου και συχνά διαψευσμένου Επιθυμητικού... Καλή Χρονιά, αγαπητή μου Ιφιγένεια!
ΟΙ ΜΙΝΥΕΣ Music Videos
5423 shouts