ΚΑΒΑΡΝΟΣ : ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ

1.65 min. | 4.2380953 user rating | 6930 views

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video. 1. Ό,τι και να λένε οι υπέρμαχοι του Καβαρνού, ο Καβαρνός είναι ένας υπέροχος αηδός αλλά δεν υπήρξε ψάλτης.
 2. Κατά τον π. Γ. Ρήγα, και κατά τον κ. Απόστολο Παπαχρήστο (Τυπική Διάταξις 2008, σ. 14): Οι δεήσεις και οι εκφωνήσεις υπό των διακόνων και των ιερέων πρέπει να απαγγέλονται με απλό τρόπο και ύφος, και όχι με επιδεικτικό τρόπο, ανεξαρτήτως Ήχων. Ο Θρασύβουλος Στανίτσας, ο οποίος εκφράζει την Πατριαρχική παράδοση, είπε: "ο ιερεύς είναι ευχέτης και ουχί ψάλτης". Οφείλει δηλαδή να χρησιμοποιεί ο ιερεύς την εμμελή απαγγελία.
 3. Σε ποιό κέντρο τραγουδάει ο συγκεκριμένος; Ποσειδώνιο με τον Ρέμο;
 4. ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ "ΤΥΠΙΚΟΝ": " Αινείτε αυτόν εν ψαλτηρίω και κιθάρα. Αινείτε αυτόν εν τυμπάνω και χορώ· αινείτε αυτον εν χορδαίς και οργάνω". Αυτό δεν λέει ή κάνω λάθος; Αυτό το "χορώ" (δοτική) εννοεί χορωδία και συμμετοχή..Νομίζω πως ένας ισοκράτης φτάνει και περισσεύει ως προς τα όργανα. Άρα, το ίδιο το τυπικό ομιλεί περί συμμετοχής οργάνων και καταλύει την άποψή σας περί λιτότητος.
 5. Άντε δηλαδή να βάλουμε κιθάρες και μπουζούκια...αν αυτό εννοείτε. Και αυτό που παραθέτετε είναι ψαλμικός στίχος και όχι από το "ΤΥΠΙΚΟΝ". Αλλιώς θα είχαμε και χερουβικά από την ορχήστρα του Τσιτσάνη και του Μπιθικώτση. Αυτά τα "Αίνείτε" που παραθέτετε που παραπέμπουν στην εποχή του Δαβίδ, δεν έχουν σχέση με τη τωρινή μορφή της λατρείας. Ειδ' άλλως θα είχαμε και σφάγια από αρνιά, βόδια και περιστέρια. Όσο για τον ισοκράτη αυτά είναι αθηναϊκά τερτίπια που ακόμα (ευτυχώς) δεν τα προσλάβαμε.
 6. Φίλε μου archon33 δεν ζηλεύω κανέναν. Αν ζήλευα ή αν είχα εγωισμό (όπως λες) θα είχα ποστάρει και δικό μου link με εμένα να ψάλλω για να αυτοπροβληθώ και να με παινεύουν οι "μαθητές" μου. Τώρα το αν μπορώ να το κατορθώσω, χαίρομαι που δεν με έχεις ακούσει για να ζηλέψεις κι εσύ....Δεν λέω ότι μπορώ. Πάντως αυτό το ύφος ψαλτικής δεν με εκφράζει καθόλου (για να το μιμηθώ έστω)όπως και πολλούς που ξέρουν από σωστό και λιτό ύφος ψαλτικής και ιερατικών εκφωνήσεων.
 7. Φίλε μου ninakos2007 ευχαριστώ που με είπες βλάκα. Φάνηκε ποιός είναι "ο πτωχός τω πνεύματι". Εγώ κατέκρινα (και ίσως κακώς) αυτό το επιτηδευμένο ύφος του εν λόγω ιερέα (μοιάζει με τον Χρηστάκη τον Σιντικάϊ πάντως). Όσο για την πτωχεία μου, απλώς να σου πω ότι ψάλλω σε καθεδρικό ναό αριστερά ως λαμπαδάριος και είμαι και δάσκαλος βυζαντινής μουσικής σε δημοτικό ωδείο. Και σίγουρα αυτά τα ακούσματα δεν διδάσκονται από σοβαρές σχολές ούτε για πλάκα, μαλλον προς αποφυγήν.
 8. Ακριβώς αυτό κάνω φίλτατε! Αποδίδω εις έκαστον ότι του ανήκει. Βαρέθηκα να ακούω μετρίους ή κάτω του μετρίου, να κριτικάρουν ότι δεν φτάνουν και δεν μπορούν να αγγίξουν. Ο Αίσωπος το είπε:" Ότι δεν φτάνει η αλεπού, το κάνει κρεμαστάρια". Ασφαλώς θα επαινέσω αυτό που τέρπει την ακοή μου και με βοηθά να "υψωθώ" απο τη γήινη γκρίνια και την στείρα υποκειμενική κριτική, "μικρών" ανθρώπων, ειδικά "ιεροψαλτών" με περιορισμένες ικανότητες.
 9. ...Άλλωστε όποιος αναρτά βίντεο στον σωλήνα πρέπει να δέχεται κάθε είδους κριτική...
 10. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΝ. ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΕΙΠΑΤΕ; ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ) ΠΩΣ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ π.ΚΑΒΑΡΝΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΕΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΡΙΣΙΝ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΔΕΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΗΣΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΑ (ΕΥΡΟΣ, ΠΛΑΤΟΣ- ΜΕΛΩΔΙΑ) ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΨΑΛΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
 11. ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΤΟ ΥΦΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΣΩΣΤΟ"; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ; ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ; Ο ΘΕΟΣ ΧΑΡΙΣΕ "ΤΑΛΑΝΤΑ". ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ. ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΩΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΞΕΦΕΥΓΕΙ" ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΗΦΕΙΑ ΚΑΙ"ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ" ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝ ΕΛΕΗ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ.
 12. ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ..
 13. Καμιά σχέση με βυζαντινή μουσική. Ο,τιδήποτε άλλο ίσως -όμως, βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
 14. Έλεος !!!!!
 15. @cpap21 Όπου υπάρχει η ζήλια και ο εγωισμός δεν προοδεύει κανείς. Αδελφέ μην κρίνεις αυτό που ο ίδιος δεν μπορείς να το κατορθώσεις. Εξάλλου, Ο σαρκασμός δεν είναι Χριστιανική ιδιότητα. Two words of advise get a life and grow up.
 16. Δηλαδή, με αυτό το σκεπτικό να βάλουμε και κανένα μπουζουκάκι και κανένα μπαγλαμά για να ξεφύγουμε από την λιτότητα της απλής φωνητικής ψαλμώδησης των ύμνων.
 17. Των οργάνων Όργανον: Η ανθρώπινη φωνή σε όλο της το μεγαλείο.Όταν αυτό το "'Οργανον" αιτήται και προσεύχεται..Ο π. Καβαρνός εδώ, θαρρεί κανείς, δεν ακολουθεί μουσικές, αλλά Αγγελικές "κλίμακες" και αυτό γίνεται ευθύς αντιληπτό.Το ύψος και το πλάτος της "ταλάντωσης" από μόνα τους δεν θα έφταναν ποτέ, να διαπεράσουν το Κοσμικό Στοιχείο και να φτάσουν στον Άνω Προορισμό.Αυτό που ενδυναμώνει την Δέησιν, είναι το Μεγαλείο του Συναισθήματος.Η ανείπωτη τρυφερότητα της γυμνής μας Ψυχής.Το απόσταγμά της!
 18. Ακούστε τι λέει ο Ισοκράτης (όχι ο μηχανικός...ο ρήτορας:"Τους λαγούς οι κυνηγοί τους πιάνουν με τα σκυλιά, τους δε ανόητους με τους επαίνους". Με μηχανικά μέσα και μένα η φωνή μου γίνεται αγγέλου. Δεν αμφισβητώ την ωραιότητα και καθαρότητα της φωνής του π. Καβαρνού. αυτό που έκρινα είναι το επιτηδευμένο ύφος των εκφωνήσεων. Τώρα αν εσάς τέρπει την ακοή σας δικαίωμά σας, όπως δικαίωμά μου (πιστεύω) να μην τέρπει την δική μου και όχι να βγάζετε τα κόμπλεξ σας αμέσως περί "μικρών" ανθρώπων.
 19. Στείλτε μου κάτι ακουστικό από τη δουλειά σας παρακαλώ στο email μου να σας ακούσω, αφού μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός, πριν κάνω την οποιαδήποτε κριτική μου. Ευχαριστώ.
 20. Εμένα πάλι όχι....γιατί μου θυμίζει συναυλία. Και δεν το θέλω μέσα σε ναό. Όσο για την κατάκριση θα σας πω ένα πράγμα: "Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται". Εάν θεωρείτε ότι θα βοηθήσετε κάποιον επαινώντας τον κάντε το.
 21. @cpap21 τι βλακας εισαι ρε φιλε, αλλα δε σε παρεξηγω, μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι οπως ειπε και ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος.
 22. ti einai auto to sourgelo re pou to kanane kai Papa.??? Ainte apo edw re.. Oute i Mantona tosa video kai sinaulies... Fragokota me rasa.! Ainte ma8e na 4elneis kai meta ela na mas peis.!!!
Nikodimos Kabarnos 6 Music Videos
143367 shouts
ΙΕΡΑΤΙΚΑ Music Videos
3979 shouts
Arhimandrit Kavarnos Music Videos
56500 shouts